UX

User Experience

Maak van jouw website een beleving

Neem je bezoekers mee en geef hen het WOW gevoel en zorg voor meer conversie.

Hoe kijken bezoekers naar jouw websiteHoe kijken bezoekers naar jouw website?

Dat is in het kort waar UX (User experience) voor staat. De gebruiksvriendelijkheid van je website zorgt voor een hoger conversiepercentage. M.a.w. het zorgt dat jouw bezoekers unieke bezoekers worden en daadwerkelijk overgaan tot een actie.

Maak je website interactiefMaak je website interactief

De trend van webdesign op dit moment is absoluut het gebruikmaken van Micro-animaties. Korte bewegende beelden die een bezoeker mee nemen op reis door de webpagina of website. Een website wordt ineens veel aantrekkelijker en leuker met een hover-effect, page loader of scroll-animatie. Maar ook hier geldt, don’t overdo it.

Hou het simpel maar leuk

Zorg ervoor dat je website niet volgepropt wordt met allerlei toeters en bellen. Zo hier en daar een bewegend beeld of een apart effect is prima en overtuigt bezoekers zelfs. Het doel is een website met zo min mogelijk afleiding. Door overweldigende content weten bezoekers vaak niet waar ze moeten klikken. Hun aandacht verslapt en dit is terug te vinden in de bounce rate. Bij het maken van een website houden wij rekening met het feit dat de gemiddelde bezoeker een aandachtsspanne heeft van 8 seconden.

Laadtijd van je websiteLaadtijd van je website

Geen enkele bezoeker zit te wachten op een website die er te lang over doet om een pagina te laden. Zoals al eerder gezegd heeft een gemiddelde bezoeker een aandachtsspanne van 8 seconden. Wij zorgen ervoor dat jouw website voorzien wordt van mooie scherpe afbeeldingen die gereduceerd zijn zodat de website niet vertraagt. Om te meten wat de laadtijd is maken wij gebruik van bijvoorbeeld Pingdom, Webpagetest & Google’s PageSpeed Insights. Hiermee kunnen we ook in kaart brengen hoe we de website sneller kunnen maken.

cannen van de websiteScannen van de website

Bezoekers hebben de neiging om de website te scannen i.p.v. te lezen. De bezoeker wil iets snel weten en snel handelen. Hierbij zorgen witruimtes op de pagina voor rust doordat het duidelijk een eind weergeeft. Het zorgt voor een fris, open en modern uiterlijk wat goed is voor conversie en klikgedrag. Een geweldig voorbeeld is de website van https://ueno.co. Hier is de perfecte balans te vinden tussen bewegende beelden, animatie en (veel) witruimtes.

Maak je website responsiveMaak je website responsive

Inderdaad…………….maak je website responsive. Mensen gebruiken steeds vaker hun smartphone (40% van de gebruikers) om SNEL even iets op te zoeken of actie te ondernemen. Geeft hun daarom dan ook die gelegenheid om dat op een goede manier te doen. Zo vaak zien we nog websites op smartphones of tablets waarbij je eindeloos moet scrollen of moet in- en uitzoomen. Maak je website gebruiksvriendelijk voor Tablet en Smartphone.

Jouw vertrouwen geeft ons creativiteit

Telefoon: 0685716978

Email: kikaeddesign@gmail.com

KVK: 71148868

Delen is lief